Foto: iz odprtih virov
Je bogatega okusa, goste konsistence in primeren za solate ter mesne in zelenjavne jedi.
Domača majoneza na rumenjakih je nežna omaka brez nepotrebnih sestavin, ki jo je enostavno pripraviti z lastnimi rokami. Ima bogat okus, gosto konsistenco in je primerna tako za solate kot za mesne in zelenjavne jedi. Poseben recept je v intervjuju za RBC-Ukrajina delil kuharski mojster Vasyl Danylchuk.
Domača majoneza na rumenjakih: preprost recept
Sestavine:
- jajčni rumenjak – 1 kos.
- gorčica – 1 žlica.
- sol – ščepec
- sladkor – ščepec
- rastlinsko olje – po potrebi
- limonin sok – 10-20 g
Priprava
- V skledi zmešajte rumenjak, gorčico, sol in sladkor. Dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes.
- Nato začnemo postopoma, tankim curkom, dodajati rastlinsko olje in nenehno mešamo. Mešanico stepajte, dokler ne postane gosta in kremasta.
- Ko majoneza dobi želeno konsistenco, dodajte 10-20 gramov limoninega soka. Ta bo poskrbel za svetlejšo barvo, hkrati pa bo služil kot dodatna naravna zaščita.
- Pripravljeno omako shranite v hladilniku v zaprti posodi.
