Sendviči z jetri trske: recept za praznični prigrizek

Fotografija: iz odprtih virov

Hitri in zelo okusni sendviči z jetri trske so odlična predjed za praznično mizo.

Za pripravo potrebujete bageto, jetra trske, jajca, kumare, olive in zelišča. Namesto majoneze lahko uporabite kislo smetano ali grški jogurt.

Recept

Sestavine

  • bageta – 1 kos;
  • jetra trske – 1 pločevinka;
  • piščančja jajca – 2 kosa;
  • majoneza – 2 žlici;
  • sveža kumara – 1 kos;
  • zelene olive;
  • mleti črni poper;
  • sol;
  • zeleni peteršilj;

Priprava:

  1. Bageto narežite na rezine, posušite v ponvi brez olja in ohladite;
  2. Jajca kuhajte 10 minut od vrelišča, ohladite, olupite in jih drobno naribajte;
  3. Kumare operite, osušite s papirnato brisačo in narežite na tanke rezine;
  4. Jetra trske odcedite in pretlačite z vilicami;
  5. Za nadev zmešajte jetra trske, jajca, majonezo, mleti črni poper in sol;
  6. Nadev položite na bageto, okrasite s kumarico, oljko in peteršiljevim listom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski hrošči