Fotografija: iz odprtih virov
Hitri in zelo okusni sendviči z jetri trske so odlična predjed za praznično mizo.
Za pripravo potrebujete bageto, jetra trske, jajca, kumare, olive in zelišča. Namesto majoneze lahko uporabite kislo smetano ali grški jogurt.
Recept
Sestavine
- bageta – 1 kos;
- jetra trske – 1 pločevinka;
- piščančja jajca – 2 kosa;
- majoneza – 2 žlici;
- sveža kumara – 1 kos;
- zelene olive;
- mleti črni poper;
- sol;
- zeleni peteršilj;
Priprava:
- Bageto narežite na rezine, posušite v ponvi brez olja in ohladite;
- Jajca kuhajte 10 minut od vrelišča, ohladite, olupite in jih drobno naribajte;
- Kumare operite, osušite s papirnato brisačo in narežite na tanke rezine;
- Jetra trske odcedite in pretlačite z vilicami;
- Za nadev zmešajte jetra trske, jajca, majonezo, mleti črni poper in sol;
- Nadev položite na bageto, okrasite s kumarico, oljko in peteršiljevim listom.
