Foto: iz javnih virov
Pečeni sendviči z rakovimi palčkami so primer, kako iz preprostih sestavin ustvariti predjed, vredno praznične mize.
Ko je do praznične mize le še nekaj dni in želite svoje goste presenetiti z nečim preprostim, spektakularnim in hkrati okusnim, pridejo na vrsto pečeni sendviči.
To je oblika prigrizka, ki je videti praznično, je hitro pripravljena in vedno prva izgine z mize, zlasti če je osnova nežen nadev in hrustljava bageta. Blogerka Xenia Radostina je delila svoj recept za pečene sendviče z rakovimi palčkami, ki se odlično podajo na božične in novoletne jedilnike.
Recept
Sestavine:
- Bageta 150 g.
- Rakjeve palčke 150 g.
- “Kaviar” namaz z lososom 2 žlici l.
- Trdi sir 50 g.
- Majoneza 3 žlice.
- Teriyaki omaka.
- Sezam.
Priprava
- Z vilicami razdelite rakove palčke na vlakna.
- Dodajte majonezo, kaviar namaz in nariban sir. Temeljito premešamo, da dobimo gladko in kremasto zmes.
- Bageto narežite na rezine in jo enakomerno namažite z nadevom.
- Sendviče položite na pekač in jih postavite v pečico, ogreto na 180 °C, za 5-10 minut, dokler ne porjavijo.
- Pred serviranjem jih pokapajte s terijakijevo omako in potresite s sezamovimi semeni.
- Postrezite toplo – takrat se sir raztegne in okus je najboljši.
Pečeni sendviči z rakovimi palčkami so primer, kako iz preprostih sestavin ustvariti predjed, vredno praznične mize.
