Pečeni sendviči z rakovimi palčkami: recept za praznični prigrizek

Foto: iz javnih virov

Pečeni sendviči z rakovimi palčkami so primer, kako iz preprostih sestavin ustvariti predjed, vredno praznične mize.

Ko je do praznične mize le še nekaj dni in želite svoje goste presenetiti z nečim preprostim, spektakularnim in hkrati okusnim, pridejo na vrsto pečeni sendviči.

To je oblika prigrizka, ki je videti praznično, je hitro pripravljena in vedno prva izgine z mize, zlasti če je osnova nežen nadev in hrustljava bageta. Blogerka Xenia Radostina je delila svoj recept za pečene sendviče z rakovimi palčkami, ki se odlično podajo na božične in novoletne jedilnike.

Recept

Sestavine:

  • Bageta 150 g.
  • Rakjeve palčke 150 g.
  • “Kaviar” namaz z lososom 2 žlici l.
  • Trdi sir 50 g.
  • Majoneza 3 žlice.
  • Teriyaki omaka.
  • Sezam.

Priprava

  1. Z vilicami razdelite rakove palčke na vlakna.
  2. Dodajte majonezo, kaviar namaz in nariban sir. Temeljito premešamo, da dobimo gladko in kremasto zmes.
  3. Bageto narežite na rezine in jo enakomerno namažite z nadevom.
  4. Sendviče položite na pekač in jih postavite v pečico, ogreto na 180 °C, za 5-10 minut, dokler ne porjavijo.
  5. Pred serviranjem jih pokapajte s terijakijevo omako in potresite s sezamovimi semeni.
  6. Postrezite toplo – takrat se sir raztegne in okus je najboljši.

Pečeni sendviči z rakovimi palčkami so primer, kako iz preprostih sestavin ustvariti predjed, vredno praznične mize.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski hrošči