Fotografija: iz odprtih virov
Čebulo in kruh je treba dodati mletemu mesu skoraj vseh oblikovanih izdelkov, kot so kotleti.
Skrivnost popolnih kotletov ni le dobro in kakovostno mletje, temveč tudi pravilno razmerje sestavin. Čebula in kruh sta obvezno dodana mletemu mesu skoraj vseh oblikovanih izdelkov, kot so kotleti.
Kruh poveča prostornino mletega mesa, poleg tega pa dodatek kruha naredi meso bolj puhasto in nežno. Kruh daje kotletom komaj zaznavno kislost, in če pri sveže kuhanih kotletih ta okus ni preveč izrazit, se pri segretih dobro čuti.
Za pripravo kotletov je bolje uporabiti star bel kruh.
Drobno sesekljana zelenjava, najpogosteje čebula, daje okus in sočnost, v vodi ali mleku namočena pulpa starega belega kruha pa pomaga zadržati vlago, ki se z izhlapevanjem ne izsuši.
Koliko kruha potrebujemo za 1 kg mletega mesa
Po mnenju izkušenih gostiteljic je za 1 kg mletega mesa potrebnih 200-250 gramov kruha. Zaželeno je, da uporabite rahlo posušen hlebec, ki ga namočite v vodo ali mleko.
Namesto kruha lahko mletemu mesu dodamo surov krompir, drugo zelenjavo, jaz na primer bučke, korenje, zdrob itd.
Koliko čebule potrebujete na kilogram mletega mesa za kotlete
Čebulo lahko dodate surovo in ocvrto. Če dodate že ocvrto čebulo, morate na kilogram mletega mesa vzeti 200-300 g zelenjave. Če dodate surovo, zdrobljeno čebulo, ne smete vzeti več kot 200 gramov.
