Fotografija: iz odprtih virov
Primeren je za kosilo, večerjo ali prigrizek.
Ta solata je zdrava, lahka in nizkokalorična. Odlična za kosilo, večerjo ali prigrizek.
Recept
Sestavine:
- piščančji file 200 g
- piščančja jajca 2 kosa.
- kisle kumarice 150 g
- vijolična čebula 1 kos.
- Grški jogurt 150 g
- gorčica 1 žlička.
- mleti črni poper
- sol
Priprava:
- Piščančje fileje kuhajte v osoljeni vodi 20 minut od vrelišča. Ohladite jih in narežite na srednje velike kocke.
- Jajca kuhajte 8-10 minut od trenutka vrelišča. Ohladite jih, olupite in narežite na kocke.
- Olupite čebulo in jo narežite na majhne kocke.
- Na majhne kocke narežite tudi kumare.
- V skledo dajte piščančji file, jajca, kisle kumarice, čebulo, gorčico, črni poper, sol, prelijte z grškim jogurtom, premešajte in dajte v solatno skledo.
