Foto: iz odprtih virov
Nezadostno gnetenje ali “napačne” sestavine lahko uničijo jed.
Navaden pire krompir je priljubljena jed za mnoge. Vendar se pogosto izkaže, da je zaradi nezadostnega pireja in “napačnih” sestavin neokusen, piše Express.
Če je krompir slabo zmečkan in ostanejo grudice, jed ne bo uspela. Toda tudi če je gnetenje popolno, če dodate napačne sestavine, ne bo pire krompir, temveč navaden krompir – suh in neokusen.
Kuharski mojster Chris Collins je na družbenih omrežjih delil svoj recept za najbolj kremast in okusen pire krompir, ki vključuje dodajanje skrivne sestavine.
Najprej je krompir skuhal v piščančji juhi. Ko se je zmehčal, ga je vzel iz lonca in pustil nekaj minut, da se posuši. Medtem je v istem loncu segrel mleko in maslo. Ti dve sestavini, ki ju poznajo vsi, resnično pomagata, da je pire krompir bolj kremast. Chris pa je dodal še eno sestavino.
Krompir je zmečkal v ponvi z maslom in mlekom, da se je vse skupaj premešalo, in vanjo dal tudi cel zavojček sira boursin.
Boursin je francoska vrsta mehkega sira, ki je prepojen s česnom, zelišči, soljo in poprom. Namesto boursina lahko uporabite druge mehke sire.
Nato je Collins krompir še naprej pretlačeval, dokler ni postal “najbolj kremast” pire krompir.
“Dajte mi samo vilice in to bi lahko jedel kot glavno jed posebej. Neverjetno prijetno, zelo kremasto in neverjetno bogatega okusa. Resnično popolna mešanica,” je zapisal kuhar.
