Foto: iz javnih virov
Preprost način za ohranjanje barve, okusa in hranilnih snovi ter prihranek časa in truda
Rdeča pesa se tradicionalno kuha na štedilniku, vendar jo lahko v 15 minutah skuhate tudi v mikrovalovni pečici. Preprost način, kako ohraniti barvo, okus in koristne snovi ter prihraniti čas in trud. O tem poroča RBC-Ukrajina s sklicevanjem na stran ukrajinskega kuharskega mojstra Oleksandra Ogorodnika na Instagramu.
Kako hitro skuhati rdečo peso
Najprej rdečo peso operite. Če je velika, jo prerežite na pol. Nato jo dajte v skledo, prelijte z malo vode in pokrijte s folijo za živila.
Nato z nožem naredite nekaj lukenj in jih za 15 minut pošljite v mikrovalovno pečico.
Če nož zlahka prodre skozi, je rdeča pesa pripravljena. Če je trda, nadaljujte s kuhanjem po 2-3 minute.
Rdeča pesa bo mehka, sočna in jo lahko dodate solati.
Metoda v pečici
Za hitro kuhanje rdeče pese v pečici lahko uporabite metodo pečenja v foliji ali v pekaču.
Rdečo peso dobro operite, ne da bi ji olupili kožo. Odrežite konce in vsako rdečo peso zavijte v folijo ali jo položite v pekač. Lahko jo namažete z malo rastlinskega olja in soli.
Rdečo peso položite na pekač in jo 40-60 minut pecite pri 200 stopinjah.
