Če se naveličate palačink: nežne ameriške palačinke v 15 minutah

Foto: iz javnih virov

Puhaste palačinke so kot nalašč za zajtrk

Ameriške palačinke so osvojile ves svet – recept, ki je kot nalašč za zajtrk. Ti izdelki so pripravljeni iz znanih izdelkov in nekoliko spominjajo na naše palačinke, vendar so ocvrti brez olja. Njihova posebnost je puhasta struktura, podobna piškotom.

Dodatna prednost palačink je, da lahko recept spreminjate po svojem okusu. Če v testo dodate kakav, mak ali banane, dobite čudovito sladico. Lahko pa jih pripravite tudi brez sladkorja in jih postrežete s slanino, šunko ali lososom.

Klasične palačinke – recept z mlekom

Če želite, da bo testo po cvrtju puhasto in ne bo odpadlo, poskrbite, da bodo sestavine sveže.

Sestavine:

  • 2 jajci;
  • 200 mililitrov mleka;
  • 120 gramov moke;
  • 2 žlici sladkorja;
  • 1 čajna žlička kvasa;
  • ščepec vanilije.

Priprava:

  1. Jajca z mlekom, sladkorjem in vaniljo stepite do gladkega. Vlijemo moko, presejano s pecilnim praškom.
  2. Testo temeljito premešajte, da ne bo grudic. Segrejte ponev brez olja in na vročo površino vlijte 2-3 žlice testa.
  3. Mlečne palačinke cvrite na srednjem ognju, dokler se na površini ne pojavi veliko majhnih zračnih mehurčkov.
  4. Nato jih obrnite na drugo stran in pecite še 2-3 minute. Postrezite s sadjem, kondenziranim mlekom, medom ali Nutello.
  5. Če želite, da bodo izdelki še bolj puhasti, ločite rumenjake in beljake. Testo pripravite iz rumenjakov, beljake pa stepite v puhasto peno in jih dodajte čisto na koncu pred cvrtjem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski hrošči