Najlažji recept za pečeno skušo: hitro in zelo okusno

Fotografija: iz odprtih virov

Ta recept ohranja naravni okus, sočnost in hranilno vrednost skuše.

Pečena skuša je hitra in cenovno ugodna jed za vsakodnevne jedilnike. Ta recept ohranja naravni okus, sočnost in hranilno vrednost skuše. O tem poroča RBC-Ukrajina s sklicevanjem na stran Instagram blogerja za hrano Alexa Mila.

Pečena skuša v pečici: enostaven recept

Sestavine:

  • skuša – 1 kos.
  • začimbe – poper, koriander
  • sojina omaka – 5 žlic
  • limonin sok – 1 žlica
  • sladkor – 1 žlička
  • rastlinsko olje – 1 žlica

Skupni čas kuhanja – 80 min.

Kuhanje

  1. Ribi odstranite glavo, plavuti, rep in hrbtenico. Očistite notranjost in črno folijo.
  2. Oba fileja na obeh straneh posujte s poprom in koriandrom. Nato vsak file narežite na rezine, kot je prikazano na fotografiji. Položite jih v čolničke iz folije s kožo navzgor.
  3. Za marinado vzemite sojino omako, limonin sok, olje, sladkor in zmešajte. Z marinado prelijte ribe in jih pustite stati 30 minut.
  4. Peci v ogreti pečici 15 min pri 200 C.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski hrošči