Kotleti iz topljenega sira: recept za zanimivo jed

Fotografija: iz odprtih virov

Nežni, mehki v notranjosti, aromatični in hkrati s popečeno skorjico so ti kotleti odlični s kislo smetano.

V svetu gastronomskih trendov obstajajo jedi, ki nas popeljejo nazaj v domače udobje, hkrati pa se zlahka vključijo v stilsko estetiko Instagrama. Kotleti s kremnim sirom so prav iz te kategorije: malce retro in hkrati neverjetno okusni.

Food blogerka Anastasia Simashko je delila preprost recept, ki je postal majhen lokalni trend: hrustljavi, zlati in neverjetno okusni sirovi kotleti, od katerih se je težko odtrgati.

Recept

Sestavine:

  • Topljeni sir 2 kosa.
  • Jajca 2 kosa.
  • Moka 3 žlice.
  • Sol
  • Poper
  • Paneer
  • Olje

Priprava

  1. Naribajte sir. Topljeni sir je najbolje naribati ohlajen, saj tako ohrani svojo obliko in ni lepljiv.
  2. Dodajte jajca in začimbe. Sir zmešamo z jajci, soljo in poprom. Mešanico malo stepite, da postane homogena.
  3. Dodajte tri žlice moke, da dobite želeno gostoto. Konsistenca mora biti takšna, da se iz nje zlahka oblikujejo kotleti.
  4. Oblikujte kotlete, roke si zmočite z vodo, da se masa ne bo lepila. Oblikujte majhne, čiste kroge.
  5. Potopite jih v drobtine, drobtine so nujne, saj bodo poskrbele za hrustljavost in lepo enotno barvo.
  6. Na srednjem ognju cvremo, dokler se na obeh straneh ne obarvajo zlato. Pomembno je, da ne hitite in ne pregrevate olja, da se kotleti ne zapečejo.

Nežni, v notranjosti mehki, aromatični in hkrati s popečeno skorjico so ti kotleti odlični s kislo smetano, česnovo omako ali celo lahkim jogurtovim namazom. Postrežemo jih lahko kot prigrizek, zajtrk, predjed za praznično mizo ali kot prilogo k zelenjavi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski hrošči