Fotografija: iz odprtih virov
Nežni, mehki v notranjosti, aromatični in hkrati s popečeno skorjico so ti kotleti odlični s kislo smetano.
V svetu gastronomskih trendov obstajajo jedi, ki nas popeljejo nazaj v domače udobje, hkrati pa se zlahka vključijo v stilsko estetiko Instagrama. Kotleti s kremnim sirom so prav iz te kategorije: malce retro in hkrati neverjetno okusni.
Food blogerka Anastasia Simashko je delila preprost recept, ki je postal majhen lokalni trend: hrustljavi, zlati in neverjetno okusni sirovi kotleti, od katerih se je težko odtrgati.
Recept
Sestavine:
- Topljeni sir 2 kosa.
- Jajca 2 kosa.
- Moka 3 žlice.
- Sol
- Poper
- Paneer
- Olje
Priprava
- Naribajte sir. Topljeni sir je najbolje naribati ohlajen, saj tako ohrani svojo obliko in ni lepljiv.
- Dodajte jajca in začimbe. Sir zmešamo z jajci, soljo in poprom. Mešanico malo stepite, da postane homogena.
- Dodajte tri žlice moke, da dobite želeno gostoto. Konsistenca mora biti takšna, da se iz nje zlahka oblikujejo kotleti.
- Oblikujte kotlete, roke si zmočite z vodo, da se masa ne bo lepila. Oblikujte majhne, čiste kroge.
- Potopite jih v drobtine, drobtine so nujne, saj bodo poskrbele za hrustljavost in lepo enotno barvo.
- Na srednjem ognju cvremo, dokler se na obeh straneh ne obarvajo zlato. Pomembno je, da ne hitite in ne pregrevate olja, da se kotleti ne zapečejo.
Nežni, v notranjosti mehki, aromatični in hkrati s popečeno skorjico so ti kotleti odlični s kislo smetano, česnovo omako ali celo lahkim jogurtovim namazom. Postrežemo jih lahko kot prigrizek, zajtrk, predjed za praznično mizo ali kot prilogo k zelenjavi.
