Fotografija: iz odprtih virov
Kuha se zelo hitro in je obilno in bogato.
Pripravite lahko, aromatično juho z mesnimi kroglicami in cvetačo za vsak dan.
Pripravimo jo zelo hitro, izdela pa se krepka in bogata. Za mesne kroglice uporabite poljubno mleto meso.
Recept
Sestavine
- voda 3 litri
- mleti piščanec 300 g
- krompir 3 kosi.
- cvetača 300 g
- riž 3 žlice.
- čebula 1 kos.
- korenje 1 kos.
- rastlinsko olje 2 kosa.
- lovorjev list1 kos.
- mleti črni poper
- sol
- zeleni peteršilj
Priprava:
- Krompir, korenje in čebulo olupite in operite. Krompir narežite na srednje velike kocke, korenje naribajte na grobem strgalu, čebulo narežite na majhne kocke.
- Cvetačo operite in jo narežite na majhne cvetove.
- Izperite riž.
- Iz mase oblikujte majhne mesne kroglice.
- Peteršilj operite in sesekljajte.
- V ponvi na srednjem ognju segrejte rastlinsko olje, na katerega položite čebulo in korenje ter ju pražite, dokler ne postaneta rahlo zlata.
- V ponev vlijte vodo, zavrite, vlijte mesne kroglice, krompir, riž, zavrite, pokrijte in kuhajte 10 minut, nato dodajte prepraženo zelenjavo, cvetačo, lovorov list, poper, sol in kuhajte še 5 minut. Ob postrežbi na vsak krožnik dodajte sveže peteršiljevo zelenje.
